Na een intensief traject van bijna een jaar mag IT-bedrijf Cubesix uit Weert zich sinds begin dit jaar officieel ‘ISO 27001 gecertificeerd’ noemen. Voor huidige en toekomstige klanten is dit certificaat een belangrijke waarborg dat informatiebeveiliging binnen Cubesix de hoogste prioriteit heeft. Stephan de Bot, sinds januari directeur-eigenaar, is trots op zijn team: “In een tijd waarin datalekken aan de orde van de dag lijken, ben ik blij dat wij als relatief kleine organisatie deze certificering hebben behaald. Dat is ons mede gelukt dankzij de professionele begeleiding van Geoffrey Langen van adviesbureau Ateron uit Sittard.”

Cubesix biedt ondernemers en bedrijven in met name het mkb een breed pakket aan IT-diensten. Daaronder vallen o.a. het ontwerpen, aanleggen en beheren van netwerkinfrastructuren, het geven van IT-advies, het implementeren van cloud- en beveiligingsoplossingen en VoIP-telefonie. ISO 27001 is een wereldwijd erkende norm en dé standaard voor informatiebeveiliging. Deze geeft aan dat alle mogelijke maatregelen zijn getroffen om informatiebeveiligingsrisico’s te voorkomen.

“Digitale veiligheid is een thema van ons allemaal geworden”, zegt Stephan. “De risico’s die je loopt als je je beveiliging niet op orde hebt, worden helaas nog te vaak onderschat. Wij helpen bedrijven om hun zaken op orde te krijgen. Met het ISO certificaat laten we zien dat we voor bedrijven, klein en groot, een betrouwbare partner zijn.”