Ransomware oftewel gijzelsoftware. Cybercriminelen verdienen er hun dagelijkse kost mee ten koste van jouw bedrijf. Kwaadaardige software die bijvoorbeeld via een onschuldig lijkende e-mail (phishing) binnenkomt, blokkeert of versleutelt de bestanden op je computer. Pas als je het gevraagde ‘losgeld’ betaalt, kun je de bestanden weer gebruiken. Een goede back-up is bij een ransomware-besmetting vaak de enige escape om niet in te hoeven gaan op de eisen van je gijzelaars.

In de praktijk zien we bij bedrijven nog veel houtjes-touwtjeswerk als het gaat om het back-uppen van bestanden. Heb je het voor je gevoel wel al goed geregeld? Weet dan dat niet elke back-up manier geschikt is om de versleuteling door ransomware te herstellen. Ook cybercriminelen worden helaas steeds slimmer.

Heb je vragen over het beschermen en beveiligen van je bedrijfsgegevens? Of twijfel je of je huidige back-up goed genoeg is? Neem dan contact op met Stephan de Bot, directeur/eigenaar van CubeSix: tel. 0495 566 202.